Ayurvedayoga

Aktuellt


Välkommen att anmäla dig till vårens yogakurser!

8 VECKORS KURS I Ayurvedayoga

TORSDAGAR 17. 15-18.45 och 19.15-20.45  

KURSSTART 10/1 och 21/5 2019

ANMÄL DIG TILL KURSEN via boka direkt eller mail: cian@lotusbalans.se  

Kursbeskrivning

Ayurveda betyder kunskapen om livet och är ett ca 5000 år gammalt hälsosystem med rötter i Indien. Ayurvedan bygger på de fem elementen luft, rymd, eld, vatten och jord. Elementen delas in i tre kvaliteter som kallas Vata, Pitta och Kapha. Vata står för luft och rymd, Pitta står för eld och Kapha för vatten och jord.

Allt vi har runt omkring oss kan beskrivas utifrån de tre doshorna. Våra årstider, väderleken, olika tider på dygnet, mat m.m. Även vi människor med våra personligheter och unika behov kan beskrivas på detta sätt.

Ayurvedayoga är en kurs för dig som vill träna dig på att lyssna till på själv och finna balans utifrån dina egna behov. Samtidigt får du en liten inblick i vad Ayurveda är.                                                            Tillsammans tar vi en paus från resten av världen!

Vad är Ayurvedayoga?

Varje torsdagkväll har du möjlighet att varva ner i sann yogisk anda och följa med på en resa för att skapa din egen balans.

I den ayurvediska yogan skapar vi pass som följer årstidsväxlingarna och dess dosha. Under vintern-behöver vi till exempel rörelser som är mer omhändertagande och värmande för att balansera doshan Vata. Under våren är det bra att göra övningar med lite mer intensitet och kraft för att balansera doshan Kapha, medan vi under sommaren bör lugna ner oss och än mer släppa på prestation och krav för att balansera doshan Pitta.

I och med att yogapassen kommer att följa årstiderna, förstärker du din förmåga till återhämtning och livsbalans.

Du blir guidad i övningar att rikta uppmärksamheten inåt och befria dig från tankar. Känna in din kropp för att ge den det den behöver för dagen.

Vi kommer att ha stort fokus på andning och rörelse i medveten närvaro, allt för att finna stillhet och släppa prestation. Under passet kommer vi även att ha kortare meditationer.

Alla pass avslutas med en skön stund i djup yogisk avslappning.

Att stanna upp skapar högre medvetande om vår kropp och de signaler som den ger oss. 

FÖRKUNSKAPER 

Kom som du är, inga förkunskaper behövs. Yogan anpassar du efter din kropp och dagsform. Det här är en kurs som passar dig som önskar stanna upp och bli mer närvarande i livet här och nu.

TID Torsdagar 17:15-18.45 och 19.15-20.45

PLATS Konstapelsgatan 29

FÖRSTA KURSSTART 8 tillfällen med start 10 januari 2019 andra start 21 maj 2019.

PRIS 1095 kr för 8 gånger och 1995 om du bokar dig för 16 gånger direkt. 

ERBJUDANDE TILL KURSDELTAGARE

Personlig ayurvedisk hälsorådgivning med Cian Necksten, Ayurvedisk hälsovägledare.                            Pris för kursdeltagare, 700 kr (ord pris 850 kr). Läs mer om Cian och Ayurveda på www.lotus-balans.webnode.se